Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen miehille niukka tappio Tshekille

Suomen miehille niukka tappio Tshekille

 

Suomen miehet hävisivät lentopallon Kultaisen liigan viimeisen ottelunsa niukasti Tshekille 2-3 (25-18, 25-27, 15-25, 25-21, 13-15). Mikkelissä pelatun ottelun tappio tiesi samalla sitä, että Suomi jää Kultaisen liigan viimeiseksi.

Sijoitus tarkoittaa sitä, että Suomi putoaa ensi vuodeksi Hopeiseen liigaan.

Suomi aloitti ottelun räväkästi ja pelasi ajoittain todella hyvää lentopalloa. Kolmannen erän notkahdusta seurasi voitokas neljäs erä ja tiukka viides erä, joka oli tasan vielä 12-12-tilanteessa, mutta loppu meni vastustajalle.

Tshekin hakkuri Jan Hadrava oli taas Suomelle paha pideltävä. Hän teki 24 pistettä. Suomen paras pisteiden tekijä oli Antti Ronkainen 16 pisteellä.

- Meillä oli mahdollisuus voittaa tämä peli. Tshekillä on kokenut joukkue ja he pelasivat hyvin, päävalmentaja Joel Banks myönsi.

- Olen pettynyt Kultaisen liigan tuloksiin, mutta tässä nuoressa joukkueessa on paljon potentiaalia. Tänään Kerminen ja Sinkkonen tekivät hyvää työtä kannustaessaan muuta joukkuetta.

Banks kertoo julkaisevansa loppukesän maajoukkueryhmänsä jo maanantaina ja aloittavansa leirityksen 8. heinäkuuta Kuortaneella. Suomella ovat edessään olympiakarsinnat Kiinassa 9.-11. elokuuta ja EM-kisat 12.-29. syyskuuta.

Suomen avauskuusikkoon juoksivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Samuli Kaislasalo, yleispelaajat Peetu Mäkinen ja Antti Ronkainen sekä keskipelaajat Henrik Porkka ja Sauli Sinkkonen. Liberona pelasi Lauri Kerminen.

Suomi lähti peliin upeasti, otti alusta alkaen ohjat avauserässä ja repäisi loppuun seitsemän pisteen eron. Suomi iski peräti viisi ässää ja jokaisen eri mies.

Toinen erä oli tiukkaa taistelua ja Tshekki vei sen jatkopalloilla 27-25. Suomella oli jo yksi eräpallo 24-23-tilanteessa.

Kolmannessa erässä Tshekki jyräsi Suomen miehet peräti 25-15. Oikein mikään ei kotijoukkueelta onnistunut tässä erässä.

Suomi taisteli neljännessä erässä hienosti erävoiton 25-21. Jo kolmannessa erässä kentälle tulleet Joonas Jokela ja Niko Suihkonen toivat tehoa Suomen hyökkäyksiin.

Viimeisessä erässä mentiin tasatahtiin 12-12-pisteisiin, mutta Tshekki oli lopussa terävämpi ja otti erän 15-13.

Suomen pistemiehet
Antti Ronkainen 16/+4
Samuli Kaislasalo 14/+3
Niko Suihkonen 10/+9
Joonas Jokela 10/+6
Sauli Sinkkonen 9/+6
Peetu Mäkinen 8/+2
Henrik Porkka 4/+1
Ilari Toimela 1/+1
Lauri Kerminen, libero

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle