Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

JIPPO solmi jatkosopimukset Hiltusten ja Tolosten kanssa

JIPPO solmi jatkosopimukset Hiltusten ja Tolosten kanssa

JIPPO on kirjoittanut neljä tärkeää jatkosopimusta tulevalle Ykkösen kaudelle. Nimensä sopimuspapereihin ovat kirjoittaneet Joona ja Jere Hiltunen (21) sekä Tuomo ja Jussi Tolonen (22). Kaikki neljä pelaajaa olivat mukana myös viime kaudella nostamassa JIPPOa sarjaporrasta ylemmäksi. Jokaisen pelaajan sopimus on yksivuotinen.

Lehmon Pallon kasvatit Jere ja Joona Hiltunen palasivat vuosi sitten neljän Kuopion Palloseurassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Joensuuhun ja JIPPOon. Vuonna 1999 syntyneet kaksoset siirtyivät 14-vuotiaana JIPPOon ja kaksi vuotta myöhemmin KuPSiin. Ennen viime kauden JIPPOon siirtymistä Joona ja Jere treenasivat Kuopion Palloseuran edustusjoukkueen mukana, missä Jere myös pelasi Veikkausliigaa 13 ottelua.  Molemmat ovat myös pelanneet nuorten otteluita U19 maajoukkueessa. Joona valittiin vuonna 2019 ja 2020 Kakkosen C-lohkon vuoden keskikenttäpelaajaksi, viime kaudella hänet valittiin myös lohkon vuoden pelaajaksi. Kahden viimeisen kauden aikana hän on pommittanut Kakkosessa mukavat 23 kaappia. Kumpikaan näistä lahjakkaista pelimiehistä ei ole vielä pelannut Ykköstä, joten uusia haasteita on edessä.

– Loistavalla fiiliksellä kohti ensi kautta, huippua jatkaa JIPPOssa, mikä on huipputyyppejä täynnä! Myös organisaatiossa, joka kehittyy koko ajan parempaan ja ammattimaisempaan suuntaan. Ykkösessä vaatimustaso ja pelaajat ovat totta kai kovempia, joten kovaa työntekoa ja jatkuvaa itsensä kehittämistä se vaatii, että olisi ensi kaudella entistä parempi ja valmiimpi pelaaja. Omia kehityskohteita lähdetään parantamaan, jotta ensi kaudella olisin vielä vaarallisempi ja parempi pelaaja, kommentoi Joona Hiltunen.

– Viime kausi täytti kaikki ennakko-odotukset ja kausi meni niin kuin pitikin. Joukkue kasvoi kauden edetessä ja oli huikeaa olla osa sitä. Oli mahtavaa palata “kotiin” ja pelaaminen JIPPO-paidassa tuntui hyvältä. Seurassa on hyvä pöhinä päällä, laadukas valmennus oli suurin syy miksi päätin jäädä. Koen voivani ottaa ratkaisevan stepin eteenpäin täällä, jotta olen sitten valmis kohti Veikkausliigaa. Koen roolini hyväksi joukkueessa ja ensi kautta ajatellen haluan taas kehittyä monipuolisesti pelaajana sekä ihmisenä, ja auttaa joukkuetta menestymään Ykkösessä. Haluan ottaa entistä isompaa roolia ja kantaa isoa vastuuta. Uskon, että tulemme yllättämään monet, kommentoi Jere Hiltunen.

Hiltuset olivat siis mukana nostamassa JIPPOa Ykköseen, mutta Tuomo ja Jussi Tolonen olivat mukana jo 2017, kun JIPPO nousi Kakkoseen. Tolosen veljekset kirjoittivat Hiltusten tavoin vuoden mittaiset sopimukset, mutta he edustavat pelaajaprofiileiltaan järeämpää kalustoa. JIPPOssa koko uransa pelanneet edustuksen joukkueenjohtajana toimivan Antti Tolosen pojat Tuomo ja Jussi ovat puolustajia, jotka molemmat pystyvät pelaamaan topparina ja laitapuolustajana. Takuuvarmaa toimintaa molempiin suuntiin päivästä toiseen tarjoavista veljeksistä Tuomo on kasvattanut rooliaan vuosi vuodelta, Jussi taas odottaa vielä läpimurtoaan edustuksessa. Jussi on pelannut kahden edellisen kauden aikana edustuksen lisäksi yhteistyöseura Lehmon Pallossa Kolmosta.

– Tuleva kausi merkitsee paljon. Minulla on monia muistoja ajalta, jolloin JIPPO viimeksi pelasi monta vuotta Ykkösessä. Silloin olin nuorena JIPPO-junnuna katsomossa, ja nyt onkin huikea juttu olla osana siellä pelaavaa joukkuetta. Tavoitteena on kehittyä pelaajana ja omalla panoksella auttaa joukkuetta voittamaan. Ensimmäinen sarjamaalikin voisi vaikka tuurilla pomppia veskarin selän taakse. Vahvuudet on fysiikassa ja puolustuspelissä, kehityskohteita on pallollisissa ratkaisuissa, kommentoi Tuomo Tolonen.

– Edelleen vaikea kuvitella edustavan muuta seuraa, joten hyvin mielin jatketaan uudelle sarjatasolle. Mennään harjoitus kerrallaan ja lähdetään tavoittelemaan peliminuutteja Ykkösessä, toteaa Jussi Tolonen.

Lähde: jippo.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Jippo - logo

Jippo - 2020 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKeskuspuolustaja Samuli Hölttä sopimukseen

Keskuspuolustaja Samuli Hölttä sopimukseen

JIPPO on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen toppari Samuli Höltän kanssa.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Risto Kahelin ja Santeri Saarenkunnas Jippoon – Mäkirinne, Hallikainen ja Vainikainen jatkavat

Risto Kahelin ja Santeri Saarenkunnas Jippoon – Mäkirinne, Hallikainen ja Vainikainen jatkavat

JIPPO on tehnyt viisi pelaajasopimusta kaudelle 2019. Menneiltä kausilta tutut Miko Mäkirinne, Teemu Hallikainen ja Miika Vainikainen jatkavat Jipossa myös tulevalla kaudella. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät paluumuuttaja Risto Kahelin sekä Santeri Saarenkunnas.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää