Leijonat päätti Moskovan turnauksen voittoon

Leijonien Moskovan turnaus päättyi sunnuntain Ruotsi-ottelussa Suomen 4-3-voittoon. Mollivoittoisesti alkaneen viikonlopun päätteeksi suomalaismiehistö pelasi turnauksen parhaan pelinsä ja pirteä esitys palkittiin ansaitulla voitolla.

Ensimmäinen erä käynnistyi Suomen näkökulmasta hieman nihkeästi ja Ruotsi vei peliä varsinkin erän alussa. Ruotsin Tre Kronor aloitti maalinteon ajassa 5.56 Patrik Zackrissonin ylivoimamaalilla Oskar Osalan istuessa jäähyllä kiinnipitämisestä. Suomi tasoitti pelin erä lopussa Ville Uusitalon maalatessa Petteri Wirtasen syötöstä.

Suomi toipui Ruotsin Jonas Anderssonin toisen erän avausmaalista nopeasti ja Tuomas Kiiskinen maalasi Suomen tasoihin vain reilu minuutti ruotsalaisonnistumisen jälkeen. Toinen erä olikin monessa mielessä Leijonien turnauksen paras erä. Hyökkäyspeli aktivoitui selvästi ja Ruotsi oli ajoittain pinteessä liukkaasti liikkuvien ja suoraviivaista kiekkoa pelanneiden suomalaispelaajien kanssa.

Myös erän toinen suomalaismaali kirjattiin hienosti pelanneelle Kuparisen kentälliselle: Mikko Kousan maajoukkueuran ensimmäinen maali syntyi pelikellon näyttäessä 36.05. Erätauolle mentiin Suomen johtaessa 3-2.

Kolmannessa erässä Leijonamiehistö jatkoi hyviä otteitaan. Molemmat joukkueet taistelivat tosissaan mutta tulosta syntyi vasta ottelun loppuvaiheessa. Harri Pesonen heilutti ensin Ruotsin maaliverkkoa ajassa 58.14. Ruotsi tuli kuitenkin vielä maalin päähän erän viimeisen minuutin aluksi. Tämän jälkeen alkoi Suomen maalilla varsinainen pyöritys, kun Ruotsi yritti tasoihin ilman maalivahtia. Suomi oli lopulta parempi ja sai ansaitsemansa voiton ja samalla revanssin Karjala-turnauksen niukasta tappiosta lukemin 4-3.

Suomi sijoittui Ruotsi-voitosta huolimatta Moskovan turnauksen viimeiseksi joukkueeksi. Turnausvoiton otti Ruotsi kahdella voitolla. Tshekin jatkoaikavoitto Venäjästä sunnuntain päiväpelissä nosti joukkueen turnauskakkoseksi ohi isäntämaa Venäjän.

Leijonien taival kohti kotikisoja jatkuu helmikuussa Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksella. Leijonamiehistö aloittaa turnauksen Helsingin Olympiastadionilla 9. 2. pelattavalla ottelulla Venäjää vastaan.