Aarni ratkaisi voiton Suomelle

Suomi ja Kazakstan kävivät viime vuosien tapaan tiukan kamppailun. Mikko Aarni käänsi ottelun Suomen eduksi pelin 89 minuutilla voitettuaan keskialueen kamppailupallon. Kuljetus vapaalyöntipisteen kohdalle ja napakka lyönti etuyläkulmaan ja taululle 6-5. Upea henkilökohtainen suoritus.

Ottelu käynnistyi suomalaisittain jälleen vaisusti, 6 minuuttia ja kazukit johtivat 0-2. Neljästä pelaamastaan ottelusta Suomi on ollut kolmessa tappiolla, ainoastaan USA:ta vastaan Suomi johti 3-2. Otteluun valmistautumisessa on parannettavaa. Maalien jälkeen Suomi sai otteen haltuunsa ja hyökkäykset vyöryivät kohti Kazakstanin maalia. Mv. Pasi Hiekkanen käynnisti Suomen takaa-ajon heittämällä pitkällä avaussyötöllä Mikko Rytkösen läpiajoon - 1-2. Kesken suomalaisten painostuksen libero Juri Loginov iski kulmalyönnistä Kazakstanin 1-3 johtoon. Onneksi Mikko Aarni iski Antti Ekmanin syötöstä jakson lopussa kavennuksen 2-3. Maalin jälkeen Ville Aaltosta rikottiin ja kazukeille tuomittiin toinen jäähy.

Toiselle jaksolle Suomi tuli selvästi terävämmin ja ylivoiman myötä Mikko Lukkarila toi Suomen tasoihin ja Ville Aaltonen 4-3 johtoon.  Toinen jakso sujui suomalaismerkeissä, 5-3  Mikko Lukkarila. Kazakstan nosti karvauksen ylös ja alkoi pelata pallot suoraviivaisesti Suomen maalille ja tulosta syntyi, luvut olivat 5-5 ennen Aarnin voittomaalia.

Tommy Österberg kertoi ensimmäisen jakson olleen jälleen hieman passiivisen. Puolustuspeli ei ollut täydellistä, onneksi saimme maalin erän loppuun. Kazakstan luki peliä hyvin ja he pystyivät pelaamaan hyvin jättöpallopeliämme vastaan.  Toisella jaksolla nostimme karvauksen ylös ja pelasimme selvästi aggressiivisemmin. Syöttöpeli parani myös ja saimme leveyttä hyökkäyksiin. Tänään työnteko palkittiin hyvän toisen jakson puolustuspelin ja hyökkäyspäässä pelaajien hyvien onnistumisien myötä.  Kazakstan oli niin vahva kuin etukäteen odotimme, hyvä joukkue jota vastaan on pelattava huolella ja 90 minuuttia.

Suomi kohtaa torstaina Norjan, jolla on teoreettinen mahdollisuus päästä pudotuspeleihin. Se edellyttää runsasmaalista voittoa Suomesta.