Suomen naiset kakkosiksi Karlstadin neljän maan turnauksessa

Suomen naisten salibandymaajoukkue sijoittui toiseksi Ruotsin Karlstadissa päättyneessä neljän maan World Challenge -turnauksessa. Päätösottelussa Suomi hävisi lukemin 3-9 Ruotsille, joka korjasi turnausvoiton.

Suomen viikonlopun voimahahmo Eliisa Alanko vei joukkueen johtoon jo ensimmäisessä vaihdossa, mutta Ruotsi rutisti edelle vielä ensimmäisessä erässä. Toisessa Suomi jaksoi pitää pelin tiukkana ottelun puoliväliin saakka, mutta sitten maailmanmestarit heiluttivat verkkoa Liisa Kokkosen takana kolme kertaa neljässä minuutissa. Eliisa Alangon erän loppuun laukoman kavennuksen jälkeen Suomi yritti vielä sitkeästi lisämaaleja, mutta pienet virheet omassa päässä kostautuivat neljä kertaa ennen kuin Alanko osui iltapäivän kolmannen maalinsa ja päätösnumerot ajassa 56.38.

Ruotsi korjasi vielä sarjataulukkoon lisäpisteen kun Anna Renström laukoi ottelun jälkeisen rangaistuslaukauskisan ainoan osuman. Suomen Jenni Timonen sijoitti oman pallonsa yli maalin, Tiia Ukkosen ja Elina Enlundin yritykset jäivät maalivahdin ulottuville.

Salibandya, Karlstad, Ruotsi
Naisten World Challenge -turnaus
Suomi - Ruotsi 3-9 (1-2, 1-3, 1-4)

1. erä: 0.24 Eliisa Alanko 1-0, 2.11 Karolina Widar (Sara Kristoffersson) 1-1, 12.27 Josefina Eiremo (Emelie Lindström) 1-2.
2. erä: 30.13 Krisftoffersson (Sandra Mattsson) 1-3, 32.17 Lindström (Sara Stålberg) 1-4, 34.10 StÃ¥lberg 1-5, 37.38 Alanko (Eija Pasanen) 2-5.
3. era: 44.40 Camilla Wahlström (Theres Persson) 2-6, 48.44 Kristoffersson (Elin Tjärnström) 2-7, 52.57 Tjärnström (Elin Reinestrand) 2-8, 54.09 Eiremo (Lindström) 2-9, 56.38 Alanko (Liisa Kokkonen) 3-9.

Laukaukset: Suomi 4+4+7=15, Ruotsi 5+9+13=27.

Jäähyt: Suomi 0 min, Ruotsi 2x2 min.

Erotuomarit: Elco Hoogwout ja Johan Kruseman, Alankomaat

Yleisöä: 522.

Suomen parhaana palkittiin Eliisa Alanko, joka voitti turnauksen pistepörssin tehoilla 8+1. Hänet valittiin myös turnauksen All Stars -kuusikon laitahyökkääjäksi.

Turnauksen lopputilanne: 1. Ruotsi 3 ottelua, 7 pistettä 2. Suomi 3 ottelua 4 pistettä 3. Sveitsi 3 ottelua 4 pistettä 4. Tshekki 3 ottelua 3 pistettä.