Suomi nollasi Norjan Kazanissa

Suomi jatkoi vakuuttavia esityksiä Kazanissa. Norja kaatui selvin luvuin 9-0 (4-0). Suomen tehokkain oli kolme maalia viimeistellyt Mikko Lukkarila. Ottelu oli Suomelle neljäs perättäinen tappioton ottelu MM-kisoissa. Ottelu pelattiin pienessä lumisateessa, mikä haittasi pelaamista jaksojen lopussa.

Ottelun alku oli tasaista pelaamista, vaikka suomalaiset hallitsivatkin palloa. Ottelu ratkesi 20 minuutin pelin jälkeen 2 ja ½ minuutissa Suomen iskiessä kolme täysosumaa. Maalinteon aloitti Antti Ekman Juho Liukkosen syötöstä pelin 20 minuutilla. Sen jälkeen minuutin välein iskivät Mikot Rytkönen ja Lukkarila tulostaululle luvut 3-0. Tauolle mentiin luvuissa 4-0. Suomi hallitsi ensimmäistä jaksoa selvästi tilastojenkin valossa: laukaukset maalia kohti 11-3 ja kulmalyönnit 5-2.

Toinen jakso käynnistyi lumettomalla jäällä ja sen Suomi käytti hyväksen. Ensin Mikko Lukkarila ajoi päätyrajaa pitkin maalin eteen ja viimeisteli 5-0 lukemat ottelun 46 minuutilla. Viisi minuuttia myöhemmin Juho Liukkonen iski kulmalyönnin jälkitilanteesta ja minuutti edellisestä Lukkarila iski Suomelle jo 7-0 johtomaalin. Suomi voitti toisen jakson 5-0. Loput toisen jakson täysosumista kirjattiin Sami Laakkoselle ja Markus Kumpuojalle.

Mikko Rytkönen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

"Ottelu oli heikkotempoinen, norjalaisillakin taisi olla huominen USA ottelu mielessä. Asenne ja valmistautuminen otteluun oli kuitenkin riittävän hyvä ja teimme ne maalit, mitkä riittivät voittoon" kertoi päävalmentaja Tommy Österberg pelin jälkeen.

Suomi kohtaa huomenna Kazakstanin ja voiton myötä voittaisi Suomi ensimmäistä kertaa runkosarjan MM-kisoissa.

Suomi - Norja 9-0 (4-0)

20 min 1-0 Antti Ekman, syöttäjä Juho Liukkonen
21 min 2-0 Mikko Rytkönen
22 min 3-0 Mikko Lukkarila
31 min 4-0 Mikko Rytkönen, syöttäjä Sami Laakkonen
46 min 5-0 Lukkarila
51 min 6-0 Liukkonen
52 min 7-0 Lukkarila, syöttäjä mv Pertti Virtanen
74 min 8-0 Laakkonen, syöttäjä Ville Aaltonen
79 min 9-0 Markus Kumpuoja