Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaiPa murjoi HIFK:n jäänrakoon

 

SaiPa murjoi HIFK:n jäänrakoon


SaiPan komea liigastartti sai jatkoa, kun HIFK oli Helsingin tiistai-illassa pelkkä vastaantulija.

Ehkäpä vastaantulija nyt oli hieman kopeasti sanottu mutta se sallittakoot. Totuus on kuitenkin se, että kokonaisuutena SaiPalla ei ollut HIFK:n vieraana mitään hätää varsinkaan avauserän jälkeen. Vieraiden voittolukemat 6-2 eivät jättäneen mitään sijaa selittelyille.

Avauserässä HIFK oli vielä ajoittain varsin vaarallinen. Valmentaja Pekka Tirkkonen oli ohjeistanut joukkueensa pelaamaan omaa rohkeaa peliä mutta ensimmäisessä erässä tuosta rohkeudesta puuttui hitunen ja tilalla oli turhaa hätäilyä. Tuloksena useita harhasyöttöjä, joiden myötä HIFK sai vaarallisia tilanteita.

Voiton huumassa Tirkkonen puki tuon varovaisuuden kuitenkin päinvastaiseen kommenttiin.

- Tultiin pelaamaan rohkeaa peliä. Välillä oltiin vähän liiankin rohkeita mutta selvittiin vaikeista hetkistä Niemisen Janin johdolla.

SaiPan joukkuetta on ennen kauden alkua kehuttu varsin vähän mutta ainakin tasaiseksi ryhmää on sanottu. Tasaisuus näkyi tänään myös tilastoissa, sillä kaikki kuusi maalia syntyivät eri pelaajan lavasta.

- Se antaa meille lisää uskoa, kun tulee laajalla rintamalla onnistumisia. Kaikki pääsevät nauttimaan, mietti Tirkkonen tasaisten onnistumisten parhaita puolia.

SaiPan ja koko ottelun maalinteon aloitti Olavi Vauhkonen, joka laukoi Ville Kohon voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon napakasti ranteella oli HIFK:n maalilla 27 kertaa torjuneen Joni Ortion. Avauserässä nähtiin toinenkin osuma, kun HIFK:n Eero Somervuori pääsi tasoittamaan pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi.

Toisen erän alkupuoliskolla SaiPa siirtyi kahdella minuutin sisään isketyllä maalilla pienelle karkumatkalle. Jaakko Rissanen taiteili ensin Roberts Jekimovsin syötöstä johto-osuman ja pian tämän jälkeen Stefano Giliati sivalsi ylivoimalla läheltä SaiPan kolmannen.

- Jollain tapaa oltiin alussa mukana mutta sitten annettiin vähän halpoja maaleja ja päästettiin SaiPa ansaittuun johtoon, ihmetteli HIFK -valmentaja Antti Pennanen.

- Tappioasemassa pelaaminen meni vähän pakottamiseksi ja sählättiin kiekon kanssa.

Toiselle erätauolle mentiin SaiPan kahden maalin johdossa molempien onnistuttua vielä kahdesti. Tyler Redenbach survoi SaiPan keskialueen virheen jälkeen kavennusosuman mutta erän lopulla Jekimovs karkasi Antti Bruunin loistosyötöstä tehokkaasti läpiajoon.

Merkillepantavaa on se, että kaikki SaiPan toisen erän kolme maalia livahtivat HIFK -vahti Ortion patjojen välistä verkkoon.

- Oikeaan aikaan saatiin hyvällä prosentilla tehtyä maaleja, kommentoi Tirkkonen SaiPan toisen erän karkumatkaa.

Päätöserään moni odotti kovaa päälle tulevaa kotijoukkuetta mutta SaiPan aktiivinen peli riisui punapaidat aseista. Erän alkupuoliskolla Jesse Mankinen rankaisi ylivoimalla Mikko Jokelan istuessa kolmatta kertaa jäähypenkillä ja maali-iloittelun päätti erän puolivälissä kapteeni Ville Koho. Koho iski alivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon komeasti takaylänurkkaan.

Päävalmentaja Tirkkonen oli erityisen tyytyväinen SaiPan ehjään suorittamiseen. Joukkue teki varsinkin ottelun alkupuoliskolla paljon virheitä mutta pelitavasta ei lipsuttu.

- Peli pysyi hyvin kasassa. Nuoret kaverit sai lisää arvokasta kokemusta tästä sarjasta.

HIFK:n valmentaja Pennanen oli ymmärrettävän pettynyt isäntien suoritukseen.

- Lopputulos on hävettävän huono. Siinä ei ole paljoa selittelemistä.

SaiPa pelaa torstaina kotiottelun Bluesia vastaan. Tuossa ottelussa ruotsalaispuolustaja Richard Demén Willaume tekee ensiesiintymisensä uudelle kotiyleisölle.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


AnttiBruun

Antti Bruun

9.11.1979 Savonlinna
Tiedot

Richard Demén Willaume

28.1.1986 Kungsbacka, SWE
Tiedot

StefanoGiliati

Stefano Giliati

7.10.1987 Montreal, QUE, CAN
Tiedot

RobertsJekimovs

Roberts Jekimovs

11.11.1989 Riga, LAT
Tiedot

VilleKoho

Ville Koho

27.2.1982 Imatra
Tiedot

JaniNieminen

Jani Nieminen

28.7.1987 Helsinki
Tiedot

JaakkoRissanen

Jaakko Rissanen

12.11.1989 Kuopio
Tiedot

OlaviVauhkonen

Olavi Vauhkonen

24.1.1989 Helsinki
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää