Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vännin kuulumisia kissaperheestä

 

Vännin kuulumisia kissaperheestä


Catzin edustusjoukkueen apuvalmentaja Marianne Koskinen palasi viime kaudeksi takaisin kilpaurheilun pariin ja Vänni ymmärtääkin, että kissalauman ansaitsema menestys menestys ei tullut helpolla.

"Kyllähän viime kausi maistui hyvälle, Suomen Cup ja mestaruus. Itse tiedän kokemuksesta, että kaikki pitää natsata kohdalleen, että voi saavuttaa tuollaista menestystä." Viime kautta edelliset kaudet Vänni vaikuttikin vain junioreiden parissa oltuaan aiemmin mm. BC Nokian päävalmentajana Catziakin vastaan pudotuspeleissä keväällä 2007.

Vännin iso rooli

Vännillä on siis iso rooli seurassa myös edustusjoukkueen ulkopuolella junioripuolellakin työskennellessään. Missä kunnossa kissaperheen juniorimylly tällä hetkellä Vännin mielestä on? "Junioripuolella tehdään koko ajan töitä toiminnan kehittämiseeksi, esimerkiksi viime kaudella lähes kaikki juniorivalmentajat kävivät Koripalloliiton 1-tason valmentajakoulutuksen. Tämä on tosi tärkeä juttu, jotta seuramme harjoitusten laatu nousee ja samalla nousee pelaajien taitotaso ja myös juniorimäärät."

Catzin A-tytöt jälleen kasassa

Junioripuolella Catz saa taas jalkeille kilpailukykyisen A-tyttöjoukkueen, jonka riveissä tullaan näkemään myös edustusjoukkueen pelaajia. Vänni kuitenkin tiedostaa A-tyttöjen taipaleen olevan haasteellinen.

"Kaksi vuotta ollaan eletty, ettei meillä ole ollut A-tyttöjä. Nytkin meillä on nippanappa 10 tytön joukkue kasassa, mutta sitäkin motivoituneempia. Suuri haaste onkin joukkueella ja valmentajalla edessä, koska muutama tyttö harjoittelee suurimmaksi osaksi naisten kanssa. Yhteisiä harjoituskertoja ei tule joka päivä ja siksi pelitapamme tulee olemaan samankaltainen naisten joukkueen kanssa."

Vännin mielestä haasteessa on myös mahdollisuus. "Itse näen kuitenkin, että tämä järjestely on kuitenkin pelaajille suuri etu. Saavat harjoitella kovassa seurassa päivästä toiseen ja tällöin kehitystä varmasti tapahtuu."

Mihin vuodessa on päästy?

Vännin kommentteja Catzin juniorimyllyn tilasta päästiin lukemaan myös noin vuosi sitten Catzin tiedotteessa. Tuolloin Vänni nosti nuoremmista junioreista esiin yhden pelaajan, Essi Pohjosen, ja nyt Essi on jo edustusjoukkueeseen murtautumisen kynnyksellä. Viime vuotiseen tilanteeseen nähden myös B-tyttöjen tilanne on kiinnostava, joten missä tilanteessa Catzin B-tytöt tällä hetkellä ovat Vännin mukaan? "B-tytöt harjoittelevat kovasti päämääränään B-tyttöjen SM-sarja. Sieltä uskon useammankin tytön kolkuttelevan naisten joukkueen portteja muutaman vuoden kuluessa. Kauden aikana käyn seuraamassa varmasti missä mennään nyt tyttöjen kehityksen osalta."

Iso kissaperhe tekee töitä

Myös nuoremmissa kissoissa ennusmerkit ovat Vännin mielestä lupaavat.

"C-tytöillä on kaksi entistä peluria valmentajana Elena Solovjeva ja Ninni Kajanoja. Heidän jo useamman vuoden työ junnujen parissa tulee kantamaan hedelmää. Tyttöjä on parin joukkueen verran. Heillä on myös C-tyttöjen SM-sarja tavoitteena. Mini-, mikro- ja supermikrojoukkueisiin tyttöjä tarvitaan lisää, hyvät valmentajat on jo valittu." Jotta näitä uusia pelaajia saataisiin on Catzissa tehty asian eteen töitä.

"Kaksi vuotta toiminut Etelä-Saimaan Naperokoris on myös ollut suosittu. Paikat ovat menneet melkein samantien mainosten jälkeen.Maiju Hietamies kävi viime talvena Liikuntaleikkikoulu-ohjaaja koulutuksen, eli sielläkin hyvä ohjaus." Vänni vielä lopuksi muistuttaa, että juniorimyllyn kasvateille löytyy pelipaikka kissaperheestä, jos ei hallitsevan tuplamesterin riveistä niin sitten kakkosjoukkueesta.

"Catzin naisten kakkosjoukkue lähtee myös kaakkoisen alueen sarjaan, näin saadaan paikka myös yli-ikäisille, ei niin tosissaan harrastaville ja myös omille junioreille hyviä pelejä naisten kanssa."

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen kolmen juniorimyllynsä läpikäyneen pelaajan kanssa.

Lue lisää
Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Naisten Korisliigaan varsin kotimaista rosteria kokoava Catz hankki loppuviikosta ensimmäisen uuden nimen joukkueeseen, kun Vimpelin Vetoa viiden kauden ajan edustanut Taru Timo kirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Lue lisää
Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla jatkuu. Nyt joukkue on tehnyt jatkosopimuksen Vimpelin Vedosta viime syksynä Catziin tulleen Tuulia Timon kanssa.

Lue lisää
Veera Pirttinen palaa kissoihin

Veera Pirttinen palaa kissoihin

Lappeenrannan Catzin rosteri täydentyi eilen toisella pelaajalla, kun kaksi edelliskautta ulkomailla pelannut Veera Pirttinen tekee paluun kissapaitaan.

Lue lisää
Roosa Kososelle jatkosopimus

Roosa Kososelle jatkosopimus

Lappeenrannan Catzin edustajat ovat saaneet istua neuvottelupöydissä viime päivinä. Catz ilmoitti taannoin Mika Haakanan jatkavan joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella ja tänään saatiin myös ensimmäinen pelaajasopimusuutinen, kun kissojen kapteenina viime kaudella toiminut Roosa Kosonen kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen.

Lue lisää
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää